A méz gyógyító ereje szinte mindenki számára ismert. Hazánkban is az egyik legkeresettebb és legismertebb mézfajta az akácméz. Gyönyörű színű, kellemes illatú finomságról beszélünk. Az akácméz a világon az egyik olyan mézfajta, ami a legkevésbé kristályosodik. Jelentős gyümölcscukor tartalma miatt hosszú ideig, akár 1-2 évig is folyékony marad. Kedvező hatásairól semmiképp nem lehet elfeledkezni. Akacin és robizin tartalma miatt nagyon jó fertőtlenítő és méregtelenítő hatású.
Mindezek mellett a köhögés csillapítására is kitűnő. Az akácmézben megtalálható anyagok hozzájárulnak a máj regenerálásához, valamint a csontok erősítésében is jelentős a szerepük. Kellemes íze miatt előszeretettel használják süteményék édesítésére is, de „nyers” állapotban, egyszerű csemegeként is sokan fogyasztják. Kellemes íze, nagyon jó állaga miatt világszerte nagyon keresett és sok ember kedvence az akácméz. Felső légúti megbetegedésekre, emésztési zavarokra, immunrendszer erősítésére is fogyasszunk jó minőségű, biztos forrásból származó akácmézet!