A bojli készítés több pontból áll

A finom bojli készítés titka a türelem

A finom bojli készítés titka a türelem

Amennyiben kimondottan szeretünk horgászni és gyakran járunk le a vízpartra, sok időt tölthetünk a megfelelő csalétek megteremtésével. Többen ezt egyszerűen úgy oldják meg, hogy megveszik a kész terméket a boltból, de akinek van türelme és megfelelő hozzáértése, az mesterfokra viheti a bojli készítés rejtelmeit. Nem muszáj csak a saját fejünk után menni, hiszen számtalan recept áll a rendelkezésünkre, hogy ínycsiklandóvá tegyük a halak számára ezt az étket.

A bojli általában kerek szokott lenni, de kedvünktől függően formázhatjuk. Nem sokban különbözik a készítés, mint egy kenyérnek az összegyúrása, hiszen szükségünk van lisztre, ami lehet kukorica, rizs vagy bármilyen más, tojásra és még pár adalékanyagra, ami csalogatóvá teszi az egészet.

Ennek érdekében, sokszor tesznek hozzá akár extrémnek tűnhető ízesítéseket, mint a banán, ananász aroma. Meglepő, de nagyon beválhat, mert annyira új, hogy a halak már kíváncsiságból is bekapják. A bojli készítés másik fontos része a megfelelő méret kialakítása, ami az apró golyócskától az egész extrém, több centiméteres méretekig is elmehet.