A gazdasági mediátor az igazságért dolgozik

gazdasági mediátor

Gazdasági mediátor

Életünk során több munkahelyen is megfordulhatunk, sőt, akár saját vállalkozásba is kezdhetünk. Bármi is az aktuális beosztásunk, legyen az vezetői vagy alkalmazotti pozíció, lehetnek nézeteltéréseink a munkatársainkkal, partnereinkkel. Egy gazdasági mediátor felkeresése megfelelő alternatívaként szolgálhat, ha ezeket az ügyeket csendesen szeretnénk elsimítani és valóban a megoldás a célunk, nem pedig más emberekkel való szemben állás, haragtartás.

Gazdasági területen, ha szerződésbeli, kártérítéssel kapcsolatos ügyek vagy beruházások kapcsán merülnek fel viták, választhatjuk a nyugodtabb és egyben mégis gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást, a gazdasági mediátor felkérését, a hosszadalmas jogi perek helyett.

Az is a célja egy gazdasági mediátornak, hogy később is szóba álljanak még a felek egymással, ugyanakkor a jó hírnév is megmaradjon a piacukon. Senkinek sem hiányzik egy nyilvánosságra hozott jogi per, ami rossz színben tüntetheti fel a partnereket az üzleti világban.

Továbbá a munkaügyi mediátor a munkaadó és a munkavállaló között is tehet igazságot, felmerülő munkahelyi balesetek esetén, felmondás alkalmával vagy bértárgyalások, sztrájk folyamán. A legtöbb munkavállalónak nem mindegy, hogyan járnak el vele szemben a cégnél, ahol az ideje nagy részét tölti, szabályos-e minden, ami a háttérben zajlik.

A cégvezetőknek pedig a megfelelő tekintély megtartásáért fontos, hogy egyenesek legyenek az alkalmazottjaikkal és mindenben etikusan járjanak el velük szemben. Az, hogy mennyire kell a zsebünkbe nyúlni egy ilyen mediáció megtartásakor, sok mindentől függhet. Természetesen mindenkinek az a célja, hogy a lehető legkisebb legyen a végső összeg, és ne hagyjon egy egész vagyont a szakembernél.

A pontos díj alakulását befolyásolja a megjelenő felek száma, a találkozók mennyisége, valamint azok hossza. Azonban konkrét árért érdemes felkeresni a munkaügyi mediátort, aki az ügy felmérése után fog tudni pontos összeget mondani. Bizalommal fordulhatunk a munkaügyi mediátorhoz, mert bármilyen területen is alakul ki konfliktus, segíteni fog.