A hajdina remek tulajdonságai

Hajdina, az egészséges életmód

Hajdina, az egészséges életmód

Szeretnénk bemutatni egy fontos gabonafélét, amit kevesen ismernek, viszont mindenképp ajánlott, hogy fogyasszuk. A hajdina, annak ellenére, hogy manapság már csak pirítva használják, a népi gyógyászatban fontos szerepet töltött be a magas vérnyomás kezelése terén.

Íme, néhány fontos tényező, ami a hajdina mellett szól: magas az élelmirost tartalma, a vitaminforrások terén a B vitamincsoport szinte minden tagját tartalmazza a tokoferol és riboflavin mellett. Antioxidáns hatása miatt is javasoljuk a fogyasztását, akár kása formájában, akár pirított változatban.

Tény, hogy a pirított hajdina nagyon finom, ezért köretként is érdemes fogyasztani. Aki megunta már a rizs vagy burgonya készítését minden étel mellé, az bátran piríthat egy kis hajdinát, hiszen ízletes csemegében részesül. Lisztként is megtalálható, mely leginkább kenyerek és tészták készítésére ajánlott. A pirított hajdina elkészítése gyors és könnyű, akárki meg tudja csinálni otthon, mindenféle különleges hozzávaló nélkül. Olcsó, de egészséges ebédet kaphat.