japán juhar

A japán juhar nagyon elterjedt

A gyönyörű küllemének köszönhetően, érdemes olyan helyre ültetni, ahol állandóan fókuszban van. A japán juhar a félárnyékos részeket kedveli, az erős napsütést pedig nem igazán bírja. A nagy kánikulát megsínyli, ami abban nyilvánul meg, hogy a levei megperzselődnek. A telepítés során néhány dologra fordítson figyelmet!

Először is jól öntözze meg a növény gyökereit. A gödör kiásásakor vegye figyelembe a fa gyökérzetének a méretét. Ha, például az 40 cm, akkor 80, sőt 1*1 m gödröt is előkészíthet. Ezt követően alaposan locsolja meg az árkot.

A japán juhar savanyú kémhatású talajban érzi jól magát. Metszeni egyáltalán nem kell. Előfordulhat, hogy egy-egy ág zavarja majd a közlekedést. Ilyenkor nyugodtan le lehet vágni, majd fa géllel az érintett ponton bekenni, hogy a rovarok ne tudjanak kárt okozni.

Napjainkban már rengeteg fajtája létezik, amelyek színben is eltérnek egymástól. A gardencentrum.hu oldalon a japán juhar mindegyik típusa fellelhető. A honlapon több információt olvashat, amelyek hatalmas segítséget nyújthatnak a választásban.