A kedvenc frottír törölköző kiválasztása

Frottír törölköző

Frottír törölköző

Nem is olyan régen, még a két háború közötti időszakban, a törölköző anyaga kender- vagy lenvászon volt. Ezek a házilag készített törölközők érdes felülete azonban nem túlságosan kellemes érintést adott a frissen fürdőzött bőrnek.

A frottír törölközők ezért gyorsan kizárták a piacról és pár év alatt teljesen eltűntek a vászonból készült változatok. Persze a frottír törölköző kiváló minősége miatt, az első pillanatban, magas áron jelent meg a magyar piacon, de ennek ellenére mindenki igyekezett szert tenni egy tucatra.

A mai modern világban, mindenkinek elérhető áron lehet hozzájutni a frottír törölközőhöz, hiszen a gyártási folyamatokat modernizálták, az alapanyagok gyártása pedig olcsóbb lett. A gyártási folyamatok pontosítása és finomítása következtében, a frottír törölköző minősége egyre jobban emelkedik, a törölközők egyre puhábbak és bolyhosabbak. Ugyanakkor, a nedvszívó képessége is növekedik a törölközőnek, fortélyos anyagok becsempészése következtében. Ezért vált a frottír törölköző mindenki kedvencévé.