A TPMS szelep és a szenzor párban cserélendő

TPMS szelep

TPMS szelep

Az autósok legnagyobb problémája, ami bármikor megtörténhet nem más, mint a defekt. A defekt során az esetek közel 80 %-ban idegen tárgy okozta hibáról lehet beszélni. A gépjárműbe épített TPMS szelep és a hozzátartozó szenzor segítenek az autósnak a hiba azonnali észrevételében. Sokszor megesik, hogy egy csavar vagy egy szeg fúródik bele az abroncsba, ám ezt keréknyomás ellenőrző rendszer nélkül nagyon nehéz észrevenni. Esetleg az üzemanyag fogyasztás megugrása vagy a balra/jobbra húzó autó jelezhet némi nyomásváltozást.

Rengeteg autósnak fel sem tűnnek a kisebb jelzések. Ha pedig hosszútávon közlekedik egy nyomásvesztett abronccsal, akkor az is bekövetkezhet, hogy a megjavítható gumit egy újra kell lecserélni. Amennyiben Ön sem szeretne kiadni nagyobb összeget két teljesen új abroncsért, akkor érdemes a keréknyomás ellenőrző rendszert beszereltetnie. Vannak olyan gumiszervizek, amelyek nemcsak cserével, javítással és centírozással foglalkoznak, hanem a TPMS szelep és a hozzátartó szenzor beszerelését is vállalják.

Azonban jól gondolja meg, hogy hova viszi az autóját a TPMS rendszer beüzemeléséhez, mivel ez mindenképpen tapasztalt szakember feladata. A rendszer beépítése során, a szakértők egy kis szelepet fognak az autó gumijának egy bizonyos részére rögzíteni, amihez még egy szenzort is kapcsolnak. Attól nem kell tartania, hogy a műszerfalon egy másik lámpa helyét fogja elfoglalni a jelzőrendszer, ugyanis külön izzót fognak hozzákapcsolni. A TPMS rendszer beüzemelése egyáltalán nem olyan bonyolult, ám mindenképpen szakembernek kell elvégeznie.

A beszerelés során fontos többször is ellenőrizni az eszközök megfelelő működését. Ha Ön is szeretne nagyobb figyelmet fordítani az abroncsok védelmére és az utazás közbeni biztonságra, akkor kérjen ajánlatot a defektjavító.hu weboldalon! A TPMS rendszer elsősorban azt figyeli meg, hogy a kerékben lévő nyomás milyen szinten mozog. Ha már a normál, vagyis az optimális érték alá csökken a guminyomás, akkor a szelep és a szenzor azonnal jelezni fog.