Amikből készülhetnek a gluténmentes termékek

A gluténmentes termékek ára nem magasabb

A gluténmentes termékek ára nem magasabb

Növekvő társadalmunk sok problémával kell szembenézzen mindennap. Egyik ilyen a lakosság hetven százalékát érintő probléma, a lisztérzékenység. Szerencsére azonban több lehetőség is adódik rá, hogy olyan gluténmentes termékek készüljenek, amik nem jelentnek gondot a fogyasztásban.

Számos olyan növény létezik, amiknek magjait megőrölve finom és teljesen gluténmentes lisztek készíthetőek. Ilyen növények lehetnek a mandula, rizs, köles, szója, quinoa, hajdina, teff, tápióka, chia, amaránt és még sok másik növény is.

Az ezen növények magjából készült lisztek amellett, hogy fogyaszthatók bárki számára, még sok pozitív tulajdonsággal is rendelkeznek, amik a vitaminokban, ásványi anyagokban, rostokban és zsírsavakban nyilvánulnak meg. A gluténmentes termékek mára már könnyen elérhetőek bárki számára, mert a nagyobb áruházak polcaitól kezdve az interneten megjelenő webáruházakon keresztül akár még a sarki pékségekben is megtalálhatóak a mi egészségünk érdekében. Ezért ne habozzunk kipróbálni és megkóstolni minél többet belőlük.