Aromaterápia a hétköznapok világában

Aromaterápia

Aromaterápia

Egyre többeket érdekel, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben és legkellemesebben megőrizni egészségünket, illetve ha már fellépett valamilyen probléma, a legkevesebb mellékhatás nélkül ismét erőnk teljében lenni.

Ilyenkor gyakran fordulnak az emberek a különféle növényi kúrák felé. Az egyik lehetőség az aromaterápia, amellyel több módon javíthatjuk állapotunkat. Használhatjuk fürdővízben, gőzöléshez, csepegtethető valamilyen hidegen sajtolt bázisolajba masszázshoz.

Emellett egy adott terület bedörzsöléséhez is kiváló, de ha enyhe nyugtatóra van szükségünk, az aromaterápia itt is megoldást hozhat. Ugyanis már néhány csepp elegendő a párnára vagy a pizsama gallérjára, és egészen biztos, hogy nyugodt álma lesz az embernek.

A lényeg, hogy olyan illóolajat válasszunk, amely növényi alapanyagból készül, hiszen csak ez alkalmas az aromaterápia kezeléshez. Akár egyénileg is utánanézhet, hogy melyik olajat válassza. Az is egy mutató, hogy kinek melyik illat kellemes, hiszen ezt nagy valószínűséggel teste is hasznosítani tudja.