Az elalvásgátló szerkezet életeket menthet

Elalvásgátló sofőröknek

Elalvásgátló sofőröknek

Hosszú utak során, a vezetés igen megterhelő és fárasztó feladat. Ezért időközönként be kell iktatni egy kis pihenést, de még így is előfordulhat, hogy a sofőr elbóbiskol néhány pillanatra, ami nagyon balesetveszélyes.

Ilyenkor jól jön egy elalvásgátló készülék, ami egy sípoló jellel figyelmezteti a sofőrt. Ez egy nagyon hasznos eszköz lehet azok számára, akik sokat vannak az úton, mert akár életeket is menthet. Születésnapi ajándéknak is tökéletes az elalvásgátló. Használata roppant egyszerű.

Csak helyezzük a fülünkre és az érzékelőivel képes figyelni, hogy az útra koncentrálunk vagy lehorgasztott fejjel bóbiskolunk a volán mögött. Amikor szükség van rá, akkor figyelmeztet a veszélyre, ezáltal elkerülhetővé válik a baleset.

Persze ez nem helyettesíti a szükséges pihenést. Ha úgy érezzük, hogy már nem tudunk koncentrálni a fáradság miatt, akkor érdemes félrehúzódni egy parkolóba és pihenni pár percet, hogy aztán újult erővel folytathassuk az utat. Az elalvásgátló berendezést soha ne hagyjuk otthon, amikor hosszú útra indulunk!