Az Enduro sisak egyedülálló kialakítása

Enduro sisak

A tapasztalt motorosok tudják csak igazán, hogy minél kevesebb zavaró tényezővel találkozik a plexi a száguldozás során, az ember annál könnyebben tud a vezetésre összpontosítani. Mivel az Enduro sisak speciális kialakítású, ezért a rutinosabb motorosok ezt választják.

Ennek a viselésével elfelejthető a fájó nyak, a menetszéltől remegő sisak, a fülekbe sípoló menetszél. Ezek egytől egyig elvonják a jármű vezetőjének a figyelmét az útról. Nem is csoda, hogy ekkor csökken a koncentrációképesség, és a sofőr nem tud már olyan jól az útra figyelni. Az Enduro sisak azért sokak kedvence, mert ez az EU által meghatározott biztonsági minimumon túl, sokkal többet is garantál.

Az Európai Uniós efféle törvények azért jók, mert ugye ezáltal az alsó- vagy középkategóriás tulajdonságokkal rendelkező fejvédők gyártói nem tudnak spórolni azokon az alkatrészeken, amelyek a sisak merevségét vagy energiaelnyelő-képességét határozzák meg. Az Enduro sisak olyan tartósságot, nívót és biztonságot nyújt, aminek köszönhetően a kezdő motorosok is bátran vághatnak neki egy hosszabb útnak.