Az eritritol kiváló cukorhelyettesítő

Eritritol

Azoknak, akik szeretnének egészségesebb életmódot folytatni, esetleg néhány kiló leadása a céljuk, előbb vagy utóbb szembe kell nézniük az édességek nyújtotta kísértéssel. Ha eddig a kávét vagy teát cukorral fogyasztottuk, esetleg gyengéink voltak az édes nyalánkságok, azonban a szigorú diétánk megköveteli azok nélkülözését, jó megoldásként szolgálhat az egészséges cukorhelyettesítő, az eritritol beépítése a napi táplálkozásba.

A vegyület a cukoralkoholok osztályába tartozik, ám társaitól eltérően, sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz. Édesítőereje 60-80 % a hagyományos cukornak. Az eritritol úgy távozik a testünkből, hogy szervezetünk nem bontja le azt, így nem okoz sem metabolikus megbetegedéseket, sem emésztési zavarokat.

Kiválóan alkalmazható cukorbetegek, túlsúlyos emberek esetében is. Több teszt támasztja alá, hogy hosszú távú, nagymennyiségben történő fogyasztása sem jár egészségügyi megbetegedésekkel. Használhatjuk az eritritolt édességek elkészítésére és főzésre is, hiszen nagy hőkezelés esetében sem veszít az édesítő erejéből.