Fogfehérítésnél is fontos az alaposság

A fogfehérítés fájdalommentes

Rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten a fogfehérítéssel kapcsolatban, de nem érdemes hinni ezeknek. A tartós, ragyogóan fehér fogakhoz nem elég egy felszínes kezelés, a fogak egészséges állapotán is múlik a mosolyod. Öblögethetünk citromlével, sikálhatjuk szódabikarbónával, valószínűleg nem fogunk látványos eredményt elérni, sőt, néhány ilyen módszer még több kárt okoz, mint hasznot, mert a végén megsérthetjük az egészséges fogzománcot.

Az elszíneződött fogak nem minden esetben jelentik azt, hogy az illető fittyet hány a fogmosásra. A fogaknak van egy természetes pigmentációja is, ami miatt megváltozik az árnyalatuk. Azonban, aki sokat dohányzik és kávézik, annak sokkal jobban elszíneződnek a fogai, a zománcban lerakódott lepedék és szennyeződések miatt. Ezen kívül, a különféle cukros üdítőitalok is hozzájárulnak a lepedékképződéshez, kiváltképp a kóla.

Az ételeinkben rengeteg mesterséges színezék található, amiknek egy része a fogakon tapad meg. Vannak olyan természetes táplálékok is, amikben erős, természetes színezőanyag található, ilyen például a cékla és a répa. Akármennyire is szeretnénk megőrizni a mosolyunk ragyogóan fehér szépségét, valamilyen szinten nem kerülhetjük el az elszíneződést. Azonban a fogorvos ebben az esetben is segíteni tud. A fogfehérítés egy nagyon elterjedt eljárásnak számít és az eredménye kifejezetten látványos lesz. Aki erős dohányos, annak akár 6-8 árnyalattal is világosodhatnak a fogai, de annál is szemmel látható lesz a változás, aki nem szenved semmilyen káros szenvedélytől.

Természetesen nemcsak néhány hétig örülhetünk a ragyogó mosolynak, hanem a hatás tarthat, akár egy-két évig is. Ez attól függ, hogy ez idő alatt, milyen ételeket fogyasztunk, mennyit kávézunk, dohányzunk. Hogyha sokat füstölünk, akkor hamarosan ismét szükségünk lesz a fogfehérítésre, hogyha szeretnénk visszanyerni a tökéletes mosolyunkat. Az eljárás teljesen biztonságos és fájdalommentes, ráadásul egyáltalán nem károsodnak közben a fogaink, ezt különféle tudományos tanulmány is bizonyítja.