Gyémánt vágókorong minőségi anyagból

gyémánt vágókorong

Gyémánt vágókorong

A csempézés nem is lenne olyan bonyolult, hogyha egyben, szép sorban minden darab elférne egymás mellett. De a valóságban ez egyáltalán nem ilyen egyszerű. Előfordul, hogy ferde a fal, nem egyenesek a sarkok és ilyenkor vágni kell.

Ha gyors és precíz vágatokat szeretnénk készíteni, akkor a gyémánt vágókorong előnyeit kell kihasználjuk. Olykor nem elég a hagyományos tológörgős csempevágó. Bizonyos burkolólapok felülete, a dizájn miatt egyenetlen, ezért a vágókerék nem gördül végig egyenletesen.

Ebben az esetben gépi erőre van szükség. A csempevágó gépekhez különféle méretű gyémánt vágókorongokat használhatunk. A legtöbb esetben ezeket sarokcsiszolóval is használhatjuk, hogyha közben nem okoz gondot a hatalmas por.

Viszont a vágatok kivitelezése is problémás lehet, ha puszta kézzel szeretnénk szabályos vágatokat készíteni egy gyémánt vágókoronggal, amit sarokcsiszolóhoz csatlakoztattunk. Értelemszerűen mindenki maga döntheti el, hogy miként használja a gyémánt vágókorongot, viszont minden alkalommal kiemelten fontos a biztonságra figyelni.