Karcos szélvédő? A javítás segíthet

Karcos szélvédő

Ha megreped a szélvédő, akkor gyakran csak a csere jelent megoldást, azonban, ha csupán egy kisebb karcolás csúfítja az üveget, akkor nem muszáj újat venni. A szakemberek mindig megnyugtatják az ügyfeleket, hogy a karcos szélvédő nem a világ vége, és ez igenis orvosolható. A szélvédőn vagy üvegen keletkezett karcok eltüntetése megoldható polírozással. De ha túlságosan mély a karcolás, akkor nem mindig lesz tökéletes az eredmény. Az azonban biztosra vehető, hogy sokkal jobb állapotban lesz az eszköz, mint a procedúra előtt.

A hozzáértők arra is felhívják a figyelmet, hogy általában az első szélvédőn keletkezett karcok polírozásával érdemes foglalkozni. Ez azért van, mert a kocsihoz kapott gyári szélvédő valamivel puhább, mint a többi üveg. Ezért is lesz a gyáriból hamar karcos szélvédő. Az már csak pozitívum, hogy ez könnyebben is javítható. A szakik tudják, hogy a karcos szélvédő polírozását igencsak körültekintően kell meghatározni. Kétségtelen, hogy ez egy nagyon kényes munka és rengeteg tapasztalatot és szakértelmet kíván a feladatot végző személytől.

Nem csupán a szélvédő, de az autó fényszóró polírozás is sok esetben nélkülözhetetlen. Amikor egy több éves lámpa túlságosan mattá válik, akkor csak kevés fényt tud az úttestre juttatni. Ez pedig este, éjszaka sok gondot okoz a sofőrnek. Ezért is jöhet szóba az autó fényszóró polírozás. Nem kell egyből a cserére gondolni. Egy új lámpa bizony nagyon drága lehet, főleg ha egy Mercedes, Audi, BMW vagy ehhez hasonló drága verdákról van szó.

Egyértelmű, és ezzel a profik is egyetértenek, hogy az autó fényszóró polírozás jelenti a leginkább költséghatékony megoldást. A munka elvégzéséhez sok fajta eszközre és anyagra van szükség. Ezeket természetesen az autó fényszóró polírozás szolgáltatást garantáló cég állja. A megfelelő kellékeknek hála biztosítani lehet, hogy a lámpa javítása után, hosszú ideig kifogástalan, megújult állapotban szolgálja majd a sofőr és utasai biztonságát. Ez a szolgáltatás igénybe vehető a autouvegek.hu oldalon is felkereshető vállalatnál.