Ki kitalálta ki a reiki kezelést?

dr. Mikao Usui – reiki

Ezt a nagyszerű kezelést előszeretettel alkalmazzák az egész világon. Dr. Mikao Usui alapította meg az első olyan kezelő központot, ahol reikit is végeztek. A módszer elég régi, viszont rendkívül népszerű. A kezelés elősegíti a spirituális fejlődést, betegség esetén pedig a gyógyulást. Ha a lélek nincs jól, akkor az a külsőre is kihat, és akár betegségeket is okozhat.

A gyakorlat miközben segít a belső egyensúlyt helyreállítani, a külső tüneteket is megszünteti. A terápia kézrátétellel, vagy esetleg szimbólumok útján történik. Dr. Mikao Usui alapította a szabályokat is. Nem lehet vele ártani, vagy manipulálni embereket. A feltalálóját szinte mindenhol ismerik a világon.

Négy évesen került be egy buddhista kolostorba. Először 12 évesen volt rá lehetősége, hogy elhagyhassa azt. Kikerülése után, egy ideig magas tisztséget töltött be a Japán egészségügyben. Dr. Mikao Usui alapította tehát ezt a remek kezelést, amit szerzetesi ideje alatt kezdett el kialakítani.

A tevékenységnek nincsenek merev szabályai, az eredeti folyamat összesen hét képzőfolyamatot ismer. Érdemes tudni, hogy a reiki kezelés több millió embernek segít a világon, hogy az egészségét megőrizze és hatékonyan kezelje a különböző problémákat.

Dr. Mikao Usui alapította, amit sokat ember megköszönhet neki. Az 1920-as évek elején dolgozta ki ezt a módszert, miután 1922-ben 21 napra elvonult és megvilágosodva tért vissza. A kezelés fekve, vagy ülve történik, általában székben, vagy kezelőágyon. A lényeg, hogy a beteg el tudjon lazulni. Nem kell hozzá levetkőzni.

Ez a folyamat könnyű ruhában történik. Az energiát gyengéd érintéssel adják át. A legtöbb esetben egy-két óráig tart, de esetenként elegendő 15-30 perc is. Dr. Mikao Usui alapította és fejlesztette ki, ebből kifolyólag a gyógyászat hálás lehet neki, hogy elsajátíthatta ezt a remek műveletet.

A folyamat tanfolyamokon könnyedén elsajátítható, így bárki meg tudja tanulni, ha elszántan áll mindenhez. Ha sikerül, akkor akár szeretteit, vagy saját magát is tudja kezelni, ezzel a kiváló módszerrel. Bátran vágjon bele a dologba, nem fogja megbánni!