Kinek felel meg az egyéni vállalkozó kata

Fontos, hogy milyen adózási formát választunk

Fontos, hogy milyen adózási formát választunk

A kata adózás az idei évben is hozott változásokat. Hiszen állami szinten is minden évben hozzáigazítanak az adótörvényekhez, annak függvényében, hogy az előző évben milyen irányba haladt az adott adónem. Az ez évi egyéni vállalkozó kata bizonyos szempontokban szigorításokat hozott, de tartalmaz könnyítéseket is.

Természetesen ügyfeleinket időben tájékoztatjuk a változásokról, de ez önmagában nem elég, hiszen a vállalkozók legnagyobb része nem tudja, hogy számára mi a legelőnyösebb. Ez természetes is, hiszen nekik van elég gondjuk a vállalkozásuk fenntartásával és nem az adózási szabályokat követik.

Viszont sokat veszíthetnek, ha nem megfelelően adóznak. Ezért időben tájékoztatjuk az egyéni vállalkozó kata előnyeiről és hátrányairól az adott vállalkozást. Így közösen könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mi volna a legjobb.

Amikor megszületik a döntés, hogy az egyéni vállalkozó kata-e a legmegfelelőbb adónem, akkor már jóval egyszerűbb betartani a szabályokat. Így jóval kevesebb kellemetlen meglepetés érheti a vállalkozás tulajdonosait.