Lakás vásárlása után kötelező illeték befizetés

elado.lakas.hu

elado.lakas.hu

Sikerült végre lakást vásárolnunk. Fellélegezhetünk. A fárasztó költözésen szintén túl vagyunk. Már csak az a dolgunk, hogy kicsit pihenjünk, valamint a lakás vásárlása után felmerülő ügyeket intézzük el. Persze közben pakoljuk ki a sok dobozt és zsákot.

Vegyünk ki pár nap szabadságot a munkahelyen, hogy kényelmesen legyen időnk berendezni a lakást. Valamint persze minden fontos dolgot el tudjunk intézni. Ami sok sorban állással jár, menni kell ide-oda. Várakozni éppen elég helyen. Egyszóval fárasztó napok elébe nézünk. Ezért érdemes néhány napos munkaszünetet tartani. Persze esténként tartsunk passzív pihenést, hogy másnapra ismét legyen kellő energiánk. Érdemes pihentető fürdést végezni lefekvés előtt.

A lakcímkártyát úgyszintén írassuk át az új címünkre. Lent a postaládára, ha még nem tettük meg, írjuk rá a nevünket. Ha nem tudjuk biztosan, mit szükséges intézni, hívjuk segítségül az internetet. Bár a barátaink szintén a segítségünkre lehetnek. Esetleg egy baráti sörözés kapcsán megbeszélhetjük a továbbiakat. Az illetéket se felejtsük el befizetni még idejében. Ami az elado.lakas.hu szakértője szerint a 4%-os érték alá nem valószínű hogy csökken a jövőben. Éppen elég összeg ez, tehát végezzük a dolgunkat, hiszen van mit tennünk. Bár elégedettek is lehetünk, hiszen sikerült a vétel, mienk az álmaink lakása. Ne csodálkozzunk, hogy ehhez jár némi papírmunka úgyszintén. Persze nem biztos, hogy mindent pár nap alatt sikerül elintéznünk. Elégedettek csak akkor lehetünk száz százalékosan, ha már minden rendben van a lakással kapcsolatban.