A LED világítás előnyei

Led izzó

Led izzó

Sokan, ha nem is a környezeti tudatosság miatt, hanem a pénztárcájuk miatt fordulnak a költséghatékony termékek felé. Az energiaárak az elmúlt húsz évben jelentősen megemelkedtek. Vonatkozik ez az üzemanyagokra, villanyáramra és a gázra is. Az áramfogyasztás mérsékléséhez hozzájárulnak a LED izzók is.

Különösen a téli időszakban ég a lakóterekben a villany. Az óra téli időre való átállításának tulajdoníthatóan otthon fogyasztanak az emberek több áramot, hiszen mire a család a munkából hazaér, majdnem sötét van.

A LED izzók többszörösen is energia hatékonyak. Először is fogyasztásuk jóval kevesebb a hagyományosakénál, működésükhöz nem használnak hőt, így az elfogyasztott energiát fény kibocsájtására fordítják. A takarékos izzókkal ellentétben a LED izzók nem tartalmaznak higanyt, és amint bekapcsoljuk őket, nincs szükségük felmelegedési időre, hanem azonnal teljes fényt adnak.

Fényük kellemes a szemnek, nem vakítóan fehér. Üzemidejük 20 000 óra körüli. Weboldalunkon elhelyeztünk egy táblázatot, amellyel átszámítható a különféle izzók erőssége.