Létezik hajlam az ibs megjelenésére?

Carb regulator

Carb regulator

Sokáig nem diagnosztizálták azokat a problémákat, amelyek az utóbbi néhány évben jelentek meg. Szerencsére, az egyik igen kellemetlen gyulladásos folyamatot, az ibs szindrómát már sikerült beazonosítani.

A modern kor számos olyan kihívást hordoz, amelyre csak akkor derül fény, amikor valami bajt okoz. Mindenki nagyon örült a félkész és kész termékeknek, az ipari élelmiszereknek, hiszen olcsóbb lett a termelés, időt takaríthattak meg a háziasszonyok, és minden ideálisnak látszott.

Egészen addig, amíg különféle egészségügyi problémák meg nem jelentek. Az egyik közülük az ibs, amelyet sokáig nem is tudtak diagnosztizálni. És annak ellenére, hogy az emésztő rendszerrel kapcsolatos, nem kötötték össze a táplálkozással.

Ugyanis még ma sem teljesen bizonyított, hogy az élelmiszerek új összetételét az emberi szervezet nem ismeri fel, és miközben hízik, valójában éhezik. Az ibs egy nagyon összetett egészségügyi probléma, hiszen az okok és az egész folyamat még mindig megfigyelés alatt van. Ugyanis azonos táplálkozás mellett sem jelentkezik mindenkinél.