Milyen a megfelelő kutyakaja?

Ízletes kutyakaják

Egy örökmozgó házi kedvenc életében nagy jelentőséggel bír, hogy milyen tápot eszik. A kutyakaja manapság egyáltalán nem jelent egyet a házi koszttal. Sok helyen előszeretettel adják a kutyáknak a családi ebéd után keletkezett maradékot, de ez sok esetben többet árt, mint használ.

Az ebek szervezete nincs felkészülve azokra az anyagokra, amiket egy ilyen lakoma tartalmaz. A fűszerezés, a glutén, illetve sok más összetevő ártalmas lehet az egészségükre és emésztési gondokat okozhat.

Viszont, már széles skálán készül a kutyakaja minden fajtának. Megvan a kistestűek kedvence, de a nagytestű ínyencek sem kell lemaradjanak a finom ízekről, illetve a kölykök szintén megkaphatják a nekik való eledelt.

Különösen a kölyköknek fontos, hogy olyan kutyakaját kapjanak, ami segíti a fejlődésüket, mert csak így lehet egészséges fogazata és fényes bundája. A legtöbb kutya imád mozogni, ezért rengeteg fehérjére van szükségük, amit bőven tartalmaznak az elcanino.hu oldalon található kutyakaják, amelyek számos különleges ízesítéssel rendelkeznek.