Minimális a LED​ körlámpa​ hőtermelése

LED körfény

Semmiképp sem éri meg az elavultnak tekinthető, energia-hatékonyan nem teljesítő fényforrásokat és égőket megvenni. Ezek sokat fogyasztanak, hamar elromlanak és igen sok hőt termelnek.

Az ilyen fajtáknak pontosan az ellenkezője a LED​ körlámpa​. Ennek a hőtermelése elhanyagolható. Ez kétszeresen igaz, ha a különleges DIP LED-ekre épülő fajtákról van szó, amelyek ezen tekintetben a legprofibbnak tekinthetőek.

A Super Flux vagy az SMD tokozású LED-ek hőtermelése valamivel nagyobb, a legnagyobb fényerejű power LED-ek pedig kis hűtőbordát is igényelnek. Itt fontos megjegyezni, hogy még így is a LED​ körlámpa​ hőtermelése bőven elmarad egy izzótól és ehhez hozzáérve sem kell attól tartani, hogy megégeti a kezet. A hűtőbordával rendelkező LED-ek esetében nagyon fontos, hogy olyan helyen alkalmazzák azokat, ahol a hő-leadás gondmentesen biztosított.

Csakis ezzel garantált a hosszú élettartam. Szerencsére a tulajok döntő többsége ezt betartja, ezért a kiváló LED​ körlámpa​ több éven keresztül jól működik, nem romlik el és keveset fogyaszt.