Mire figyeljünk a guruló állványok kiválasztásánál?

Tökéletes állványok

Ha éppen építkezik, akkor előfordulhat, hogy olyan magasságokban is kell dolgozni, amit egy létrára állva egyszerűen lehetetlen elérni. Ekkor jelenthet felbecsülhetetlen segítséget a guruló állványok használata.

Azonban, ha úgy dönt, hogy vásárol egyet, vannak olyan tényezők, amelyeket meg kell fontolnia, mielőtt választana. Bármi legyen is a felhasználási célja a guruló állványoknak, a kiválasztásnál a legfontosabb tényező mindig a biztonság kell legyen.

Ez talán nyilvánvalónak tűnik első hallásra, de meglepődne, hogy hány ember spórol ezen a követelményen. Bizonyára Ön sem szeretné, ha az olcsó állvány azonnal összedőlne az első ráeső törmeléktől.

A jó guruló állványok mindig egyben maradnak a használat alatt. Ha megengedett, mindig érdemes vásárlás előtte kipróbálni a teherbírásukat még a boltban. Nagyon fontos a guruló állványok gyártásához használt anyag. Az acél állványzatok tartósak lehetnek, de nagyon nehéz azokat mozgatni. A műanyag viszont túlságosan törékeny, ami alkalmatlanná teszi a hosszabb használatra.