Mit tegyen, ha garázdaság elkövetésével vádolják meg?

Mi is a garázdaság?

Mi is a garázdaság?

Ha valaki nincs tisztában a törvényekkel, az még nem mentesíti őt a büntetés alól. Ha egy szerencsétlenül sikerült estének vagy esetnek köszönhetően bűncselekmény elkövetésével vádolják meg Önt vagy hozzátartozóját, akkor azonnal konzultáljon védőügyvéddel. Garázdaság például már a riadalmat keltő viselkedés is.

Ezzel sokan nincsenek tisztában, és az elkövetésekor eszükbe sem jut, hogy ezért a tettükért a későbbekben akár a bíróság előtt kell felelniük. Lehetséges, hogy valaki semmilyen erőszakos cselekedetet nem követ el, ennek ellenére mégis feljelentik.

Ha ugyanezt csoportosan teszi, akkor ez súlyosbító körülménynek számít: csoportosan elkövetett garázdaság miatt már nem csak Ön, hanem társai ellen is eljárás indul. Mi is a garázdaság? Aki másokban megbotránkozást, ijedtséget kelt, garázdaságot követ el. A feltétele, hogy a környezetében veszélyérzet alakult ki.

Sok esetben ittas állapot miatt, vagy más okból nem érzékelik az emberek, hogy magatartásuk riasztó. A büntetési tétele miatt fontos azonnal ügyvédi segítséget kérni. A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján bárki számára érthető leírást talál a bűncselekmények meghatározásáról, nem csupán a jogszabályokat. Ugyanitt felteheti kérdéseit is.