Nagyon szeretik a budapestiek ezt a McKenzie rendelőt

McKenzie rendelő Budapesten

McKenzie rendelő Budapesten

Mit tehet az ember akkor, ha valami fáj és annak nem fertőzés, sérülés az oka, hanem a megerőltetés? Ilyenkor a hatékony kezelés általában a pihentetés. Érdekes módon azonban előfordulhat, hogy pontosan amiatt kezd el valamelyik testrész rendszeresen sajogni, mert nincs eleget használva. Van egy olyan alapvető törvényszerűség, aminek értelmében az a szerv, ami nincs használva, egyszerűen elsorvad és nem nő vissza. Érdemes megvizsgálni egy alapvető kísérlettel ezt a megállapítást.

Amennyiben egy egészséges személy úgy dönt, hogy valamelyik kezét felköti, vagy mostantól nem fog sokat lábra állni, hanem inkább kerekes székben gurul mindenhová, akkor már néhány hét vagy hónapot követően mindenképpen érezni fogja a leépülés jeleit. Pár év eltettével a felkötött kar kiszabadítása és mozgatás szinte elképzelhetetlenné fog válni. A tolószékből való kiszállás hatalmas nehézségeket okoz majd és több kilométer gyaloglásra esély sincs.

Az izomok ugyanis elsorvadnak. A nyugatias életvitel, a megváltozott munkakörülmények valami hasonlót eredményeznek. A sok ülőmunka miatt, a hátfájdalom szinte állandósul. Nem véletlen lett ilyen népszerű ez a McKenzie rendelő Budapesten (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.). A gyogytornaszom.hu weboldal munkatársai minden tőlük telhetőt elkövetnek azért, hogy segítsenek visszanyerni a jól megszokott egészséget. A feladat közel sem egyszerű, mert az ülő életmódot valamilyen formában muszáj lesz ellensúlyozni.

A sokéves tapasztalattal rendelkező gyógytornászok többféle terápiát javasolhatnak, amelyek között a McKenzie módszer gyakran a leginkább célravezető. A személyre szabott gyakorlatok eleinte a rendelőben végezhetőek, majd az elsajátítást követően, odahaza ugyanúgy kivitelezhetőek. A felépülés ilyen formában nagyban felgyorsítható. A hatékonyságot a precíz diagnosztika adja, amire minden épül a későbbiekben. Legyen az gerincsérv, lumbágó, isiász, vagy más végtagfájdalom, a panaszok enyhítésére szinte minden helyzetben van hatékony kezelés. Itt az ideje aktívan tenni azért, hogy a zavaró állapot javulni tudjon!