Ön is unja már a házikedvenc utáni szőrtelenítést?

Szőrtelenítés egyszerűen

Szőrtelenítés egyszerűen

Akik háziállatok mellett döntöttek, szinte mindennél jobban szeretik ezeket a csodás teremtményeket, amelyek a legrosszabb, legnehezebb napokon is mosolyt tudnak csalni a gazdi arcára. Egyetlen negatívumuk talán a rengeteg szőrben rejlik, amit természetesen akaratukon kívül hagynak ott a lakás számos pontján.

Szerencsére egyszerűbb a szőrtelenítés akkor, amikor az ember megfogad bizonyos egyedi tanácsokat, amelyeknek köszönhetően nem fog már akkora gondot jelenteni a lakásban található rengeteg szőr. A sok szőr még akkor is fennállhat, amikor egy rövid szőrrel rendelkező állatról van szó, ami három nap alatt annyit képes elhullatni, ami még egy kisebb porszívózsákban sem fér el.

Természetesen, ezeknek a felszedése, eltávolítása nem egyszerű, és ezért is kell praktikákhoz, egyedi megoldásokhoz folyamodni. Például a fa és bútorlapok esetén egyszerűbb a szőrtelenítés, és nem nevezhető nehéznek az eltávolítás. Bizony a haj és a szőrök az egyedi elektromos töltöttségük miatt egyszerűen roppant makacsul hozzátapadnak a sima felületekhez. Ilyenkor a legjobb megoldásnak az bizonyul, ha az ember az összetett és roppant hatásos antisztatikus bútorápolóval befújt rongyot alkalmaz.

Ezáltal sokkal könnyebben és gyorsabban megoldható az eltávolítás, és bizony a szőrszálak nehezebben tapadnak majd vissza. Kárpitos bútorok esetében azonban talán komplexebb a helyzet és nem egyszerűbb a szőrtelenítés. Azonban nem kellett sokat várni a megoldásra az internetes portálokon, fórumokon, hiszen valaki rájött, hogy a gond orvosolható akkor, ha az ember speciális kesztyűvel, erőteljes, stabil mozdulatokkal végighúzza a kézfejét a fotelen, kanapén vagy egyéb bútortípuson, amin sajnos még akkor is ott van a szőr, ha a macska vagy kutya nem mászik fel rá.

A kesztyűnek köszönhetően gombócba gyűlnek a szőrszálak, ami aztán egyszerű eltávolítást jelent. Más pozitívuma a megoldásnak, hogy egyszerűbb a szőrtelenítés ezzel, hiszen kézzel sokkal több helyre elérhet a háziállat tulajdonosa, mint például porszívóval. Ezeket a megoldásokat megéri mihamarabb kipróbálni a biztos siker érdekében. Ezek rengeteg gazdinak segített eddig.