PMS tippek a nehéz napokra

Tippek PMS idejére

A menstruációt megelőző kellemetlen tünetekkel sajnos együtt kell élni, mivel ezek hozzátartoznak a hormonális változásokhoz, azonban tudni kell, hogy lehet enyhíteni a problémán és nem kell feltétlenül kínként megélni azokat a napokat. A peakshop.hu weboldalon nagyon hasznos PMS tippek olvashatóak, amelyek betartásával megkönnyíthető a ciklus előtti időszak.

Az első és egyik legfontosabb tanács, hogy el kell fogadni a helyzetet. Hiába dühöngünk és ellenkezünk, a női mivoltunkkal ez együtt jár. Van, akinek kevésbé szörnyű tünetek jutnak és vannak olyanok, akiknek igazi rémálom az a néhány nap, de mindenkinek azzal kell együtt élni, ami neki jutott.

Ugyanakkor, ha odafigyelünk az étkezésre, mérsékeljük a koffeintartalmú, szénhidrátokban és zsírokban gazdag ételek fogyasztását, illetve biztosítsuk a B6- és D-vitamin, illetve a Mg és a BCAA aminosavak pótlását, akkor egy idő után már nem is fognak különösebb gondot okozni a PMS szimptómái. Továbbá, a sport és a meditálás különösen jó hatással lehet a PMS idején, így érdemes ilyenkor is időt fordítani ezekre.