Stabilan áll a betonkerítés

Betonkerítés

Annak ellenére, hogy hazánk legnagyobb része sík terepen fekszik, mégis gyakran előfordul, hogy egyenetlen a terep, illetve dombos, ahova kerítést szeretnének telepíteni. Ez nem jelent akadályt a betonkerítés telepítése során, hiszen a lényeg az, hogy ahova az elemek kerülnek, az alattuk lévő talaj sima legyen.

Nem egy hely van, ahol lejtős, vagy dombos terepre került a betonkerítés. Ilyenkor ugyanaz a telepítési eljárás érvényes, mint a sík terepek esetében.

Elengedhetetlenül fontos, hogy az oszlopok elég mély gödörbe kerüljenek és stabilan legyenek bebetonozva, valamint egy vonalban álljanak. A beton megszilárdulási idejét szükséges kivárni, hiszen ez ad stabilitást az egész kerítésnek. Amennyiben ez megvan, kezdődhet betonkerítés elemeinek összeillesztése.

Ehhez legalább két erős ember szükséges, de ha több van, az sem árt. A legkönnyebb elem súly 42 kg, ezt kell megemelni és a helyére illeszteni. Ehhez munkáskesztyűre, mérőszalagra és egyéb kisegítő eszközökre van szükség, ami minden átlagos háztartásban megtalálható.