Számold ki nyugdíj biztosításod költségét

Nyugdíjbiztosítás összege

A nyugdíjbiztosítás fogalmával érdemes megismerkedni, ugyanis jelenleg ez nyújtja a legjobb alternatívát ahhoz, hogy megteremthesd a nyugdíjas éveid nyugalmát és kényelmét. Sajnos muszáj elfogadni, hogy az állam által biztosított összeg nem lesz elég arra, hogy majd akkor is fenntartsd azt az életszínvonalat, amit megszoktál, ugyanis a nyugdíj értéke jelentősen kisebb, mint a fizetésé, ráadásul ez évről-évre csak csökken.

Minél több éved van még, amit munkával kell eltölteni, annál kisebb támogatásra számíthatsz, ezért muszáj magadról gondoskodnod. A nyugdíjbiztosítás remek lehetőséget biztosít erre, ugyanis ehhez a megtakarítási formához 20% adójóváírás is jár, ráadásul azzal a kockázattal sem jár, hogy beleolvadna a nyugdíjrendszerbe, mint elődje, a magánnyugdíjpénztár.

Ez azért van, mert míg a magánnyugdíjpénztárba a járulékokból folytak be a pénzek, addig a nyugdíjbiztosításodat a nettó béredből fizeted, tehát olyan akárcsak, ha a bankszámládra tennéd. Persze az nem kamatozik, ezért nem olyan kifizetődő csak ilyen módon félretenni. Ugyanakkor tudni kell, hogy a nyugdíjbiztosításoknak eltérőek lehetnek a költségei, így nem lehet csupán aszerint választani, hogy melyik ajánlatban ígérnek a legnagyobb hozamot.

A nyugdijbiztositas.com weboldalon található kalkulátor segítségével a költségeknek is utánanézhetsz, így ezeket is beépítheted a választásod szempontrendszerébe. Ha megadod az életkorodat és havonta mekkora összeget tudsz félretenni, akkor kilistázhatod az ajánlatokat, amelyekben a költségek is szerepelni fognak.

Ellenben ez még mindig nem elég ahhoz, hogy ideális döntés szülessen, mert a várható hozam és a rugalmassági feltételek is nagy szerepet vállalnak abban, hogy mekkora lesz a végösszeg. Azonban nincs okod aggodalomra, mert a weboldal munkatársai ezen a téren sem hagynak egyedül. A független tanácsadók segítenek átlátni a számokon és megérteni a feltételeket, így Neked csak fel kell venni velük a kapcsolatot és leveszik a terhet a válladról. Meglátod, egy részletes útmutatás után sokkal tisztábban fogsz látni!