Szerkezetvégemet biztosít a horgany festék

Horgany festék

Horgany festék

Szeretnénk elkerülni, hogy a nemrégiben felépített fémszerkezet gyorsan tönkremenjen? Akkor nem szabad az időt sokáig húzni, hanem a horgany festék minél hamarabb felvitelre kell kerüljön. Ez a készítmény nagyobb részt cinket tartalmaz és felfestve egy igazán kellemes ezüstös, fémes színt ad. Előnye, hogy megóvja a vele bevont felületet a nedvesség negatív hatásaitól.

Az ipari szintű műveletek esetében a fémet első lépésben egy horgony fürdőbe mártják, ami megadja a kezdő alapot. Természetesen a szerelés közben apróbb sérülések, karcolások alakulhatnak ki, így a horgany festék utólag még újabb rétegbe is rá kell kerüljön az elemekre. Így aztán olyan bevonatot kapunk, ami hosszú éveken keresztül alapos védelmet fog nyújtani a korrodálódással szemben.

Tudni kell, hogy sokkal lassabban, de a cink alapú horgany festék is a rozsdásodás áldozatául válik. Nem mindegy azonban, hogy csak külső rész az, amelyik ilyen folyamaton megy keresztül és szükség esetén gyorsan pótolható vagy éppen maga az alapfém megy tönkre, ami szerkezetromlással jár együtt.