A takarófólia védelmet ad

Praktikus takarófólia

A tavasz közeledésével minden kertészkedéssel, mezőgazdasággal foglakozó ember igyekszik felkészülni a vetésre, palántázásra és az egyéb tavasszal szokásos feladatokra. A takarófólia hasznos megoldás lehet, többek között a friss és zsenge növények átmeneti védelmére.

A hajnali fagyok még márciusban sem ritkák, ezért érdemes lehet a frissen kikelt és ültetett palántákat átmenetileg betakarni a fagykárok ellen. A takarófólia többféle kivitelben vásárolható meg. Jellemzően az anyagvastagsága, ezáltal a tömörsége meghatározó, amit gr/m2 mértékegységgel határoznak meg. Értelemszerűen, minél nehezebb, annál tömörebb az anyag. A takarófólia felhasználási területeit illetően ki kell emelni a védőszerepét. Egy esetleges házfelújítás kapcsán, a festés vagy vakolás előtt ezzel szokták a talajt letakarni, a később kevesebb mennyiségű takarítás reményében.

Az eldobható takarófólián kívül, általában újra felhasználható kivitelt szoktak vásárolni. Érdemes ellátogatni a barkacsland.hu webáruházba, ahol könnyen és kényelmesen, néhány kattintással vásárolhat.