Így, március elején, mindenki vágyik a meleg nap simogató érintésére, a lengébb ruhadarabok viselésére, hogy végre több időt tölthessünk a szabadban. Mivel a téli hónapok már mögöttünk vannak, mikor minden a kinti hidegről, a lakás biztonságos melegéről és az ünnepek által a gazdagon megrakott tányérokról szól, fontos ilyenkor is odafigyelnünk egészségünkre, annak megőrzésére. Nagyon fontossá válik a napi vitamin bevitel, immunrendszerünk erősítése, hogy minél ellenállóbb legyen szervezetünk a vírusokkal és baktériumokkal szemben. Az állandó vitamin bevitel nehezebb a téli hónapokban, hiszen kevesebb gyümölcs és zöldség terem az időjárási viszonyok miatt. Ezáltal nem olyan érettek és ízletesek a zöldségfélék, mint mikor heteken, hónapokon át süti a meleg nap és tápanyagban gazdag földben nevelkednek, de vitamin bevitel szempontjából a télen kapható gyümölcsök és zöldségek fogyasztása fontos. Hiszen sokat jelent immunrendszer erősítése szempontjából a bevitt tápanyag minősége és tápértéke, nem szorítkozhatunk csak a hús és tésztafélékre a hidegebb hónapokban, hiszen így egyoldalúvá válna táplálkozásunk. Immunrendszerünk erősítése céljából fel kell keresni azokat a megbízható árusokat, akik egész évben gondosan nevelik zöldségeiket és a téli időszakban is ízletes áruhoz juthatunk általuk.