Törley – a kiváló magyar pezsgő

Magyar pezsgő

Az emberek tudatában az él, hogy a legjobb pezsgő nem lehet más, mint francia. Hogy ez igaz vagy nem, azt mindenkinek a saját ítélőképességére bízzuk. Viszont, a magyar pezsgő teljesen biztos, hogy ott szerepel a világ legjobbjai között. Erről az italról tudni kell, hogy nem olyan régi, mint mondjuk a bor.

Az első pezsgőt valószínűleg a 17. század végén készítette Pierre Pérignon. A magyarok csak alig 100 évvel később csatlakoztak a nagy pezsgőkészítőkhöz. Ha a magyar pezsgő jut az eszünkbe, kétségtelenül a Törley név ugrik be. Bár nem ez a márka volt a hazai pezsgőgyártás úttörője, de az vitathatatlan, hogy a legnagyobb és a időtálló.

Kevés márka mondhatja el magáról még nemzetközi szinten is, hogy 130 éve kitart, túlélt két világháborút, megélt jót és rosszat egyaránt. A magyar pezsgő persze nemcsak emiatt érdekes. A legvonzóbb tulajdonsága mindenképpen a finom zamata és az első osztályú minősége. Legyen szó családi ünnepekről vagy meghitt italozásokról a barátokkal, a Törley mindig ott kell legyen.