A zabkorpa ár bárkinek megfizethető

Zabkorpa ár

A zabot sokáig csak a lovak etetése miatt termesztették, de mára már tudjuk, hogy embereknek is nagyon finom falatok készülhetnek belőle, sőt, még egészséges is. Zabpelyhet minden gyerek és felnőtt eszik, de már a zablisztből készült ételek sem ismeretlenek szinte senki előtt.

Sőt, már egyre többen érdeklődnek a zabkorpa ár után, hiszen annak héja is fogyasztható, ráadásul igen pozitív egészségügyi hatásai is vannak. Például képes csökkenteni a koleszterinszintet, illetve a gyomor és a belek egészségének megőrzésében is nagy szerepet vállal.

Fontos tulajdonsága, hogy gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, így fogyókúra idején is hasznos lehet. Ugyanakkor cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémákkal küszködők is enyhíthetik általa a panaszaikat.

A zabkorpa joghurtokba, tésztákba, müzlikbe is finom, ropogós csemege, de akár főzelékekbe is bele lehet keverni. Amennyiben pedig a házi kenyérsütést is tervezünk, akkor a zabkorpa ár megfizetése révén, a pékárukat is gazdagíthatjuk ezzel az alapanyaggal.