A futókerékpár a bicikli előfutára

futókerékpár

Minőségi futókerékpár

A hátsó fogantyúval ellátott triciklik remek alternatívát jelentenek a babakocsi és a saját járgány közötti átmenetre. A kicsik sokkal szívesebben ülnek ezekbe, hiszen egészen hasonlítanak a nagyok bringájára és végre nem úgy kell utazniuk, mint a babáknak.

Ugyanakkor a pedálokat sok esetben nem érik le és/vagy nem tudják még használni azokat, így éppen a bicikli jellegüket veszítik el. Ezekkel szemben, a futókerékpár a tényleges biciklizésre tudja felkészíteni a kis tulajdonosokat, akik már egészen korán beléphetnek a kétkeréken való gurulás birodalmába.

Az, hogy nincsenek rajta pedálok, nagyban megkönnyíti a dolgukat, hiszen nem kell arra fókuszáljanak, hogy hová tegyék a lábukat és miként mozgassák azokat megfelelően a haladáshoz.

A futókerékpár használatához a már amúgy is ismert lépkedést kell alkalmazni, ami rövid időn belül futássá fog alakulni. Sőt, amint egyre bátrabbá válnak a gyerkőcök, nem ritka, hogy a lábukat felemelve, csak a futókerékpár kerekein egyensúlyozva, minden segítség nélkül suhannak előre.