A homokszóró megbirkózik a rozsdával is

Rozsda ellen jó a homokszóró

Rozsda ellen jó a homokszóró

Léteznek olyan makacs szennyeződések bizonyos felületeken, amelyekre egyből azt mondanánk, hogy ezt biztosan nem lehet eltávolítani. Szerencsére azonban mindenre van megfelelő megoldás. Egy rozsdás vascső vagy festékszóróval befújt fal sem jelent akadályt a homokszóró számára. Az elnevezés kicsit csalóka, ugyanis az ember automatikusan arra gondolhat, hogy a készülék apró szemcséket fog kifújni magából, de ez nem így van.

Igazából arról van szó, hogy 0,2-0,8 mikronos kvarc homok kerül összekeverésre vízzel és a homokszóró ezt fújja ki magából. Tudjuk jól, hogy a levegőben lévő porszemcsék is milyen romboló hatással lehetnek egyes természeti vagy mesterséges képződményekre az idő múlásával.

Ez a készülék, ugyanezt a hatást használja ki, csak felgyorsítja a folyamot. Nem kell megvárni, amíg a szél hosszú évek alatt elvégzi a munkát, hanem mindössze pár percre rövidíthető az időtartam. A homokszóró hatása egyértelmű, mert a legmakacsabb rozsdát is képes lecsiszolni és egy fényes felület marad utána.