kávé tamper

A kávé tamper helyes használata

Ez egy olyan eszköz, ami kiemelkedő szerepet játszik a tökéletes ital elkészítésében. A kávé tamper segítségével az őrleményt egyenletesen össze lehet nyomni a portafilterben. A folyamat célja, miszerint a por egységes és szilárd rétegben préselődjön össze annak érdekében, hogy a víz akadálytalanul folyhasson át rajta.

Ha ez megtörténik, akkor az ízek sokkal jobban kibontakoznak majd. A kiválasztásakor figyelni kell arra, hogy a mérete és a súlya összhangban legyen az adott kávégép filterével. Amennyiben túl kicsi vagy nagyon nagy, akkor nem fogja egyenletesen tömöríteni.

A kávé tamper markolata kényelmes és ergonomikus kialakítású, így a használatával könnyedén ki lehet fejteni a kívánt nyomást. Az alkalmazásakor nemcsak a préselésre, hanem a megfelelő technikára is érdemes nagy hangsúlyt fektetni.

Az eszköz lapját helyezze a filterre és enyhe szögben nyomja lefelé, egyenletes erővel. A kávé tamper használatának gyakorlására némi időt kell szánni azért, hogy kitapasztalja Önnek melyik az ideális technika.