A magyar pálinka jellegzetes ízei

Magyar pálinka

Magyar pálinka

A jó minőségű röviditalok jellemzője, hogy általában magas cukortartalmú gyümölcsök erjesztésével és lepárlásával készülnek. Nem képez ez alól kivételt a magyar pálinka sem.

Persze más módon is elő lehet állítani égetett szeszes italokat, gondoljunk csak a whisky-re, amelyek gabona felhasználásával készülnek. Európában a gyümölcsök felhasználása a jellemző erre a célra. A magyar pálinka megnevezés eredet védett, így kizárólag hazánkban használhatják a forgalomba hozott szeszes italok esetén.

Csak abban az esetben tüntethetik fel ezt a nevet, ha megfelelnek a szigorú kritériumoknak. A magyar pálinka kizárólag hazánkban termett, erjesztett gyümölcsök kisüsti lepárlásával készülhet, és semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmazhat.

Azok az italok, amelyek nem felelnek meg ennek a követelménynek, csak szeszes ital néven kerülhetnek forgalomba. A magyar pálinka számtalan ízben megtalálható a boltok polcain, de a leginkább jellegzetes a szilva- illetve a barackpálinka. Aki igazi különlegességre vágyik, az kökény, málna vagy éppen bodza pálinkát is kortyolhat.