A nyári autógumi főbb kvalitásai

Nyári autógumi

Nyári autógumi

Kétség sem fér hozzá, amikor végre eljött a tavasz, és a hőmérséklet 15 Celsius-fok fölé szökik, a sofőrök nyugodtan dönthetnek a téli abroncs cseréje mellett. A melegebb időben a nyári autógumi bizonyul a legjobb megoldásnak, hiszen kialakításának hála, ellenáll a kánikulának, és még akkor is garantálja a fontos tapadást, amikor az aszfalt hőmérséklete jóval 40 Celsius-fok fölött van.

Sokan azonban ezt nem veszik komolyan, és azt gondolják, hogy a téli biztosan helytáll, ugyanis ha hóban és latyakban kibírta a rossz körülményeket, akkor egy kis meleg nem árthat neki. Természetesen, ez nem igaz, hiszen ez a fajta abroncs igen rosszul viselkedik már 7 fok fölött.

Hatalmas hátrányuk tavasszal és nyáron is, hogy teljes mértékben zajossá válnak, és sokkal gyorsabban kopnak. Emellett pedig azt sem szabad kihagyni a negatívumok közül, hogy a fékhatás is rosszabbá válik. Ezek miatt bizonyul kötelezőnek a nyári autógumi felszerelése, ami a jó időben, nagy melegben is roppant megbízható marad. Ezt mindenképp érdemes észben tartani.