A váltóolaj cseréje meghatározó

váltóolaj

Váltóolaj

Manapság a gyors közlekedési eszközöknek köszönhetően, bárki könnyedén megtehet nagyobb távolságokat rövid idő alatt. Az autókat azonban szakszerűen karban kell tartani, ugyanis ha valaki például elhanyagolja a váltóolaj cseréjét bizonyos megtett km után, akkor számolni lehet a különféle problémákkal.

A műszaki vizsgán persze sok dolgot ellenőriznek, ugyanakkor néha ajánlott elvinni hozzáértő szerelőhöz is a szeretett járgányt. Mivel a motorban lévő belső alkatrészek többnyire öntött vasból vannak, így ezek kifejezetten masszívak, de ez korántsem azt jelenti, hogy mindent kibírnak. A váltóolaj azért annyira fontos, mert csökkenti a működés közben fellépő súrlódás mértékét, így a keletkezett hő szintén optimális tartományban marad.

Azzal bizonyára még a laikus kocsitulajdonosok is tisztában vannak, hogy minden típusú masinába más váltóolaj szükséges. Ezek beszerzésében a Hungarolube ügyfélszolgálata tud segíteni, de ha valaki tudja a keresett váltóolaj azonosítóját, akkor hamar meg fogja találni a megfelelő terméket.