Adó 1 százalék a fontos szervezeteknek

Adó 1 százalék a fontos szervezeteknek

Adó 1 százalék a fontos szervezeteknek

Az adózás rendszerét azért fejlesztették ki az évek során, hogy az egyszerű emberek is kivegyék a részüket az ország működésének támogatásából. Ugyanis az adóból finanszírozzák azokat a területeket, amelyek segítenek a társadalomnak fejlődni.

 

Ha célzottabban szeretné felhasználni az adóját, akkor az adó 1 százalék részét felajánlhatja egy olyan civil szervezetnek, amely ugyancsak társadalomtámogató tevékenységet folytat. Csak Önön múlik, hogy hová szeretné eljuttatni ezt az összeget.

Kis összegnek tűnik ez az egy százalék, de tudnia kell, hogy ezek az apró felajánlások nagy összeggé duzzadhatnak egy olyan alapítványnál, amely igazán fontos tevékenységet folytat. Azok az egyesületek, amelyek nem olyan területet választanak tevékenységüknek, ami valóban fontos lenne, lassanként megszűnnek. Ugyanis az ilyen szervezetek még az adó 1 százalék jóváírása esetén sem tudnak hatékonyan működni, mivel nem választják őket sokan. A tevékenység fontossága és a befolyó összegek között általában egyenes arány van.