A deflegmátor szerepe pálinkafőzés során

Deflegmátor

A pálinkát minden magyar ember szereti és mivel egyes fajtáit igazi hungarikumként tartanak számon, ezért jó néhány dolgot tudni az elkészítéséről is. Persze az senkinek sem titok, hogy ez az ízes ital valamilyen gyümölcsből vagy azok keverékéből készül, mégpedig lepárlás által, de azért a deflegmátor szóra sem szabadna furcsa szemmel nézni, mert ez is egy fontos eszköze a minőségi pálinkakészítésnek.

Aki még nem hallott volna róla vagy már találkozott a kifejezéssel, de nem tudja elképzelni, hogy mire is való, annak azt kell tudni, hogy a deflegmátor az üsthöz van kapcsolva, amiben a gyümölcsöt odateszik főni és az abból felszálló párákat hűti le.

Ez azért hasznos, mert a vízben gazdag részek már itt cseppfolyósodnak és vissza tudnak folyni az üstbe, így csak az alacsonyabb forráspontú szeszgőz fog továbbhaladni a deflegmátoron át a hűtőbe, ahol egy igazán különleges és erőteljes íz-világú italként válik folyékony halmazállapotúvá.

Ez az egyedi aromákkal és illattal rendelkező pálinkáknak kimondottan jót tesz, mert még inkább kihangsúlyozza a különlegességüket. Ilyen eszközt házilag is lehet gyártani, de aki nem fogna neki az otthoni barkácsolásnak, az most nagyon jó áron meg is rendelheti.

A www.diszkontdepo.com oldalon jelenleg 24.990 Forintért lehet venni egy szettet, ami tartalmazza magát a deflegmátort és egy csövet, amin továbbhaladhat az értékes, alacsony víztartalmú párlat. A készlet mindkét része rézből készül, ami tökéletesen megfelel a pálinkafőzés követelményeinek, illetve ennek köszönhetően kellően strapabíró is, hiszen bírja a meleget és a tisztítás sem okoz gondot.

Ha Ön is kipróbálná a házi pálinkafőzést, akkor feltétlenül szerezze be ezt a remek terméket és amennyiben még egyéb kellékei is hiányoznak a tevékenységhez, akkor nézzen szét a Diszkontdepo többi árucikke között is, mert egyéb hasznos holmit is találhat a finom párlat elkészítéséhez, méghozzá nagyon jó áron. Ha pedig van egy jó ismerőse, aki szintén szokott gyümölcspárlatokat készíteni, annak feltétlenül ajánlja figyelmébe a deflegmátort!