Kitzbüheli síutak egyedülállóak a világon

Kitzbühel méltán híres síutairól

A tévé spotcsatornái számos alkalommal közvetítenek különféle síversenyeket a világ különböző pontjairól. Talán nem is gondolnánk, de Ausztria is számos ilyen rendezvény házigazdája.

Kitzbüheli síutak nemcsak az itt megszervezett évenkénti verseny miatt vált híressé, aminek során számos híresség ellátogat ide, hanem főleg az izgalmas sípályák miatt, amelyekhez hasonlítható a világon kevés van. Leghíresebb a Pengelstein Süd, ami igazi kihívást jelent még a profi sízőknek is, a 6,8 kilométeres hosszával, illetve több mint 1000 méteres szintkülönbségével. Itt az extrém sízés kedvelői is kiélhetik szenvedélyüket.

Aki nem elégszik meg a sízéssel, az számos más nappali és éjszakai szórakozási lehetőség közül választhat, mint a motoros- vagy lovas szán túrák, éjszakai klubok és diszkók, vagy az itteni vízi paradicsom szolgáltatásai. Látható, hogy nem véletlenül került a Best of Alpes tagjai közé, Kitzbüheli síutak a világon egyedülálló élményben részesítik mindazokat, akik itt kívánják tölteni a téli szabadidejüket.