Esztétikus fogtömés és fogimplantátum Budapesten

Esztétikus fogtömés: Az egészséges és szép mosoly titka

Az esztétikus fogtömés az egyik legmodernebb és legelterjedtebb módszer a fogászati helyreállítás terén. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a fogszuvasodás vagy sérülés következtében károsodott fogakat úgy állítsák helyre, hogy azok természetes hatásúak és tartósak legyenek. Az esztétikus fogtömés során a fogorvos speciális kompozit anyagot használ, amely színében és állagában is tökéletesen illeszkedik a természetes foghoz.

Az esztétikus fogtömés számos előnnyel jár. Az első és legfontosabb az, hogy a tömés színe megegyezik a fog természetes színével, így szinte észrevehetetlen. Ez különösen fontos a frontfogak esetében, ahol az esztétikai megjelenés kiemelt szerepet kap. Az anyagok, amelyeket az esztétikus fogtöméshez használnak, tartósak és ellenállóak, így hosszú éveken át szolgálják a pácienst.

Az eljárás menete egyszerű és fájdalommentes. Az első lépés mindig a fog állapotának felmérése, amely során a fogorvos panoráma röntgenfelvételt készít. Ez segít abban, hogy pontosan meghatározza a károsodás mértékét és a kezelési tervet. Ezt követően a fogat érzéstelenítik, így a páciens semmilyen fájdalmat nem érez a beavatkozás során. Az érzéstelenítés után a fogorvos eltávolítja a szuvas részeket, majd előkészíti a fogat a töméshez.

Az esztétikus fogtömés rétegzési technikával készül. Ez azt jelenti, hogy a kompozit anyagot több rétegben viszik fel a fogra, majd minden réteget külön-külön megvilágítanak egy speciális lámpával, hogy az anyag megkeményedjen. Ez a módszer biztosítja, hogy a tömés erős és tartós legyen, valamint tökéletesen illeszkedjen a foghoz. A folyamat végén a fogorvos finomra polírozza a tömést, hogy az sima és fényes legyen, akárcsak a természetes fogzománc.

Az esztétikus fogtömés nem csak a szuvasodás vagy sérülés következtében károsodott fogak helyreállítására alkalmas, hanem kiválóan használható az amalgám tömések cseréjére is. Az amalgám tömések régi, sötétszürke színe gyakran zavaró lehet, és sokan szeretnék esztétikusabb megoldásra cserélni. Az esztétikus fogtömés tökéletesen alkalmas erre, hiszen a kompozit anyagok színe teljes mértékben harmonizál a természetes fogak színével.

Fogimplantátum Budapest: A legjobb megoldás foghiányra

A fogimplantátum Budapest területén az egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb módszer a hiányzó fogak pótlására. Az eljárás lényege, hogy a fogorvos egy titánból készült műgyökeret ültet be az állcsontba, melyre később koronát, hidat vagy fogsort rögzítenek. A fogimplantátum nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is kiváló megoldás, hiszen lehetővé teszi a természetes rágást és beszédet, emellett pedig hosszú távú megoldást nyújt.

Budapesten számos fogászati rendelő kínálja ezt a szolgáltatást, de a MYdent rendelő különösen kiemelkedik a minőség és a szakértelem terén. Az implantációs folyamat több lépésből áll, melyeket részletesen bemutatunk.

Az implantáció mente:

 • Állapotfelmérés és konzultáció: A kezelés első lépése egy alapos állapotfelmérés, mely során a fogorvos felméri a páciens fogazatát és csontállományát. Ha szükséges, 3D fogászati CT-t is készítenek a pontos tervezés érdekében.
 • Tervezés: Az implantológus a CT és a tervezőszoftver segítségével előre megtervezi a beavatkozást, minimalizálva ezzel a műtét közbeni komplikációk lehetőségét.
 • Implantátum behelyezése: A műtéti beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik, de igény szerint altatásban is végezhető. A pontosabb eredmény érdekében sebészeti fúrósablont alkalmaznak.
 • Implantátum felszabadítása: A beültetés után 3-4 hónap becsontosodási időszak következik, majd az implantátumot felszabadítják és kialakítják a végleges fogíny formáját.
 • Lenyomatkészítés: Az íny megformálása után lenyomatot vesznek az implantátumra kerülő pótlás elkészítéséhez.
 • Végleges fogpótlás felhelyezése: Az elkészült pótlást behelyezik és rögzítik, majd ismertetik a szükséges utógondozási teendőket és kontroll időpontokat.

A fogimplantátum előnyei

A fogimplantátum Budapest legmodernebb rendelőiben elérhető, és számos előnyt kínál a páciensek számára:

 • Hosszú távú megoldás: A megfelelő gondozással és rendszeres fogászati kontrollokkal a fogimplantátum évtizedekre biztosíthatja a foghiány pótlását.
 • Természetes megjelenés: Az implantátumra készült korona esztétikailag és funkcionálisan is a természetes fogakat utánozza.
 • Egészségmegőrzés: A fogimplantátum megakadályozza az íny alatti csontállomány csökkenését és a meglévő fogak elmozdulását.

Mennyibe kerül a fogimplantátum?

A fogimplantátum ára Budapest rendelőiben változó, de általában a következő költségekkel kell számolni:

 • ICX fogimplantátum: 150 000 Ft
 • Osstem Ts fogimplantátum: 176 000 Ft
 • Hiossen NH fogimplantátum: 230 000 Ft

Ezek az árak tartalmazzák a titán csavart és a műtéti díjat, de további költségekkel is számolni kell, mint például a titán felépítmény és a porcelán korona.

Gyakori kérdések

Mennyire tartós a fogimplantátum? Megfelelő gondozással és rendszeres kontrollokkal a fogimplantátum élettartama megegyezhet a természetes fogakéval.

Milyen garancia jár a fogimplantátumra? A gyártók élettartam garanciát vállalnak az implantátum anyagára, míg a rendelők általában 10 év tartóssági garanciát biztosítanak.

Mikor nem javasolt a fogimplantátum? Szenvedélybetegségek, csontbetegségek, kezeletlen krónikus betegségek esetén, illetve ha a páciens nem vállalja a szükséges fogászati kontrollokat.

A fogimplantátum Budapest egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb megoldása a foghiány pótlására, amely hosszú távú és természetes megjelenésű eredményt biztosít a páciensek számára.