Illóolajjal a levegő párásítóban

Nagy kapacitású légtisztító

Nagy kapacitású légtisztító

Különösen a távfűtéses lakásokban, illetve ott, ahol radiátorok vannak, a fűtési szezon ideje alatt gondoskodni kell a lakótér levegőjének megfelelő páratartalmáról.

Azt, hogy szükség lenne a levegő párásító beszerzésére az mutatja, hogy ha hosszabb ideig tartózkodunk az ilyen terekben, kiszárad az orrunk és a bőrünk, de a szemek is viszketni kezdenek, rosszabb esetben fájni is. Ilyen tünetek esetén érdemes gyorsan fontolóra venni a levegő párásító megvásárlását.

A száraz levegő jót tesz a nedves ruháknak, de az embereknek nem. Sokan próbálják a ruhák belső térben való szárításával megoldani a helyzetet, de ez csak ideig-óráig orvosolja a problémát. A levegő párásító arra is alkalmas, hogy valamilyen illóolaj kerüljön bele.

Ezzel együtt tisztítja a légutakat, illetve kellemesebbé teszi a belső környezetet. Van, aki sót helyez a párologtatóba. A sóoldat természetes levegőt biztosít, arról nem is beszélve, hogy mennyire hasznos a légutak számára. Aki bármilyen légúti problémákkal illetve allergiával küszködik, kár volna kihagynia.