A játék hangszerek segíthetnek elindulni

Játék hangszerek, mint a jövő képei

Nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is eljátszadoznak azzal a gondolattal, hogy mi lesz a csemetéjükből, amikor felnő. Nyilván mindenki szeretné, ha valamilyen tisztességes foglalkozást választana, amit nemcsak szeret majd végezni, hanem meg is élhet belőle.

A játék hangszerek, a tűzoltó kocsik, a játékrepülők és számos más ilyen jellegű eszköz gyakran azért kerül a kicsi birtokába, mert eljátszva a gondolattal, kimondják, hogy ők ilyen vagy olyan foglalkozást szeretnének választani, ha majd nagyok lesznek. Természetesen, ha a gyerek szeretne valamilyen irányba elindulni, ebben a törekvésében támogatni kell, azonban előfordulhat, hogy később beleun és más mesterséget szeretne kipróbálni. A játék hangszerek segíthetnek a gyereknek abban, hogy beleszeressenek a zenébe.

Természetesen a szülő részéről ez rengeteg türelmet követel, hiszen eleinte nem fognak kellemes dallamok keringeni a lakásba. Azonban a befektetett energia és türelem később megtérülhet, ha a játék hangszerek és a rengeteg kísérletezés, ami ezekkel történt, jó zenészt faragnak.