A jellegzetes skót whisky

Whisky

Whisky

Természetesen, Skócia is híres a már világszinten elterjedt alkoholos italáról, amelyikről sokan úgy tartják, csakis akkor a legfinomabb, ha ebben az adott országban készítik el, a tradicionális megoldásokat használva. A sajátos whisky szerte a világban híres, és ha erről a jellegzetes italról van szó, akkor rengeteg embernek egyből Skócia jut eszébe.

A skót típusú nedű, vagy ahogyan sokan ismerik, Scotch whisky igazán egyedi módon készül, hiszen minimum kétszer, de sok esetben háromszor is lepárolják azt, hogy megkapják a maximális minőséget és kellemes ízt. Erre szigorú jogszabály is vonatkozik, amely nyíltan kimondja, a Scotsch whisky nevet csak az ebben az országban desztillált és legalább három évig tölgyfa hordóban érlelt szeszes ital viselheti.

Ennek a fajtának az legismertebb típusa mindenképp a maláta és a gabona változat, amelyekből sokszor kevertet is előállítanak. A szakértők tudják, hogy manapság az utóbbi típusú whisky uralja a piacot, azonban azt nem árt tudni, hogy a legmagasabb árral a házasítatlan maláta változatok rendelkeznek.