Jól kenhető beltéri falfesték

Beltéri falfesték

Még az ősz beköszöntése előtt érdemes nekilátni a szobák átfestésének, mert addig könnyedén kipakolhatunk minden nagyobb bútordarabot az udvarra. Elegendő helyet biztosítva a helyiségekben, máris kezdetét veheti először csak a felület előkészítése, majd a beltéri falfesték alkalmazása. Semmit ne kapkodjunk el!

A régi máz pergő részeit óvatosan távolítsuk el, majd az esetleges hézagokat, repedéseket glettel töltsük ki, amit száradás után egyenletesre kell csiszolni. A portalanítás és zsíros részek eltüntetése után, a beltéri falfesték következik. Elég egy ecset vagy henger, hogy felvigyük. Gyakran még hígítást sem igényel az alapanyag.

Ha ideális eredményt akarunk elérni, akkor legalább 2 réteggel dolgozzunk! A frissen vakolt falak esetében először egy teljesen fehér alapot tanácsos készíteni, amire aztán jön a színes változat. Ilyen formában nem kizárt, hogy elég lesz csak egyetlen réteg beltéri falfesték. Nincs szükség külön szakemberre, mert mindezt mi magunk is könnyedén elvégezhetjük, kellő motiváció birtokában. Vágjunk bele bátran!