Gondosan megtervezett tetőfelújítás

Tetőfelújítás

A tetőszerkezet idővel bizony sokat veszíthet tartósságából, sőt, meg is rongálódhat, ami így a biztonság szempontjából mielőbb orvosolandó problémává válik. A tetőfelújítás mellett dönthetünk pusztán esztétikai okok miatt is. Akár így, akár úgy, ha egy ilyen horderejű munkába kívánunk belevágni, érdemes előtte időt szánni számos fontos kérdés átgondolására.

Először is el kell döntenünk, hogy kire bízzuk a meglévő tetőszerkezet szakszerű áttekintését, hiszen a segítségével fogjuk a tetőfelújítás végleges tervét és költségvetését elkészíteni. A vizsgálatot követően nagyon fontos, hogy kire bízzuk a munkafolyamatok elvégzését, magát a kivitelezést, hiszen a biztonságos, minőségi végeredmény a célja minden megbízónak.

A gondosan megválasztott szakember nagy segítségünkre lehet abban is, hogy a fennálló állapothoz és meglévő adottságokhoz milyen jellegű és anyagú fedőanyagot vásároljunk. Ezek az előkészületek biztosan megtérülnek majd a tetőfelújítás végén. Nyugodt szívvel csak precíz előtervezés birtokában kezdhetünk a munkának.