A kineziológiai tapasz egyedülálló tulajdonsága

Kineziológiai tapasz

Kineziológiai tapasz

Ha megsérül egy izom, ín vagy ízület, akkor a sérült terület rögzítése az alapvető kezelési eljárás. Azonban az ilyen sérülések gyors regenerálódásához elengedhetetlen a bizonyos fokú mozgás, így a gipsz és a különböző fixáló eszközök nem túl hatékonyak.

Azonban a kineziológiai tapasz képes úgy adni egy plusz támaszt, hogy közben nem akadályozza a mozgást. Lényegében egy rugalmas pamut ragtapasz, amit fel kell ragasztani a problémás területre, és már azonnal érezhető is a hatása. Ugyanis a kineziológiai tapasz tehermentesíti a fájó részeket, így azokat az öngyógyítás felé tereli.

Hiszen tudni való, hogy az izom és ízület közvetlen ráhatással nem kezelhető, így arra kell koncentrálni, hogy a fájdalmat csillapítsuk, és a saját erejükből való felépülést felgyorsítsuk. Mindezekben a kineziológiai tapasz segíteni tud, így jelen pillanatban ez az egyik leghatékonyabb módszer az ilyen jellegű problémák orvoslására. Ugyanakkor más területeken is kiváló eredményeket mutat, amelyek közül a menstruációs görcsök és a rovarcsípés két kiemelkedő példa.